JiiKoo 06-pojat jälleen turnausvoittoon

Jalkapallon 40. Saimaa Turnaus pelattiin viikonloppuna Lappeenrannassa. Kaksipäiväinen A-tason turnaus päättyi riemullisesti JiiKoon kultamitalijuhliin. Joukkue voitti kaikki ottelunsa taitavalla ja rehdillä pelitavalla, valmentaja Jari Jäntin luomia taktiikoita noudattaen.

Lauantain alkulohko-otteluissa ensimmäinen vastustaja Haminan Pallo-Kissat hävisi selkeästi 6-0. Onni Kimari teki maaleista 4 ja Petteri Laakso sekä Hugo Hyppönen yhden. Toisessa pelissä espoolainen EPS Tulihaukat antoi aluksi tiukan vastuksen, mutta lopulta JiiKoo taisteli 3-1 voiton. Maalejaan pääsivät tuulettamaan Onni Kimari kahdesti sekä Jonni Haikarainen kerran. Pitkän päivän päätteeksi, iltavalaistulla kentällä, lappeenrantalainen LauTP kaatui luvuin 5-1, maaleja Onnille neljä, Petteri Laaksolle ja Vilho Purhoselle yksi. Joukkueen puolustus ja keskikenttä pelasivat avauspäivänä tutun tehokkaasti, maalivahti Tapio Suikille ei päivän aikana torjuttavaa tullut juuri lainkaan. Lohkovoitto irtosi siis puhtaalla pelillä.

Sunnuntain sijoituspelissä vastustajaksi tuli toisen lohkon kakkonen, LauTP Sininen. Lappeenrantalaisten taktiikkana oli tiukalla puolustuksella estää JiiKoon taitavien hyökkäyskuvioiden eteneminen. Tämä taktiikka onnistui ja varsinainen peliaika päättyi 0-0. Edessä oli JiiKoon pojille pelihistoriansa ensimmäinen rangaistuspotkukisa. Jännitys sekä kentällä että kentän laidalla oli kihelmöivää. Petteri Laakso avasi kisan tarkalla alanurkkamaalillaan ja jatkoi saman tien urakkaansa rankkarimaalivahtina. Ensimmäinen LauTP:n laukoja onnistui myös maalinteossaan. Toisena laukonut Onni Kimari sijoitti pallon jälleen varmasti maaliin. LauTP:n toisen laukauksen Petteri torjui tyylikkäästi ja Veeti Vanhasen hieno maali kolmantena laukojana varmisti riemujuhlien alkamisen kentällä. Ansaittu finaalipaikka oli ratkennut 3-1.

Finaalivastustaja lappeenrantalainen PEPO oli myös voittanut selkeästi kaikki turnauspelinsä. Peli olikin tasaista ja taitavaa molemmin puolin ja maalipaikkoja syntyi molemmille useita. Avausmaalin teki jälleen Onni, mutta PEPO tasoitti pian pelin. Pelin hallinta kääntyi Onnin kahden lisämaalin myötä JiiKoolle, mutta vasta Niko Martikaisen taidokas läpiajomaali käänsi lopullisesti pelin JiiKoolle. Väsymättömän kannustajajoukon riemuksi Onni viimeisteli JiiKoolle selkeän 5-1 voiton.

Järjestäjien jakaman tsempparipalkinnon sai Veeti Vanhanen. Voittoisassa joukkueessa pelasivat Jonni Haikarainen, Hugo Hyppönen, Onni Kimari, Perttu Kosonen, Petteri Laakso, Niko Martikainen, Jere Nurkka, Martti Pesonen, Vilho Purhonen, Tapio Suikki ja Veeti Vanhanen.

Piia Hyppönen
Jaana Marienberg

  • JJ 22/09/2015 at 09:12

    Kyllä olette kova joukkue!
    Pelejänne on ollut ilo seurata ja valmentaa. Kiitos pelaajille loistavasta kaudesta sekä jojoille ja vanhemmille arvokkaasta taustatyöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *