E-junioreille voitto harjoitusottelussa MiKiä vastaan

JiiKoon E-juniorit pelasivat tänään Mikkelin kuplassa harjoitusottelun Mikkelin Kissojen ( MiKi ) -05 kilpajoukkuetta vastaan.

Peliaika oli 2x25min, ja pelitapa jo nyt totuttu 8vs8. JiiKoo oli liikkeellä seuraavilla pelaajilla: Perttu Kosonen (maalivahti), Vilho Purhonen (vasen pakki), Johan Kortekallio (vasen pakki), Jere Nurkka (oikea pakki), Petteri Laakso (keskikentän alin), Niko Martikainen (vasen keskikenttä), Veeti Vanhanen (oikea keskikenttä), Samuel Gruner (oikea keskikenttä), Hugo Hyppönen (kapteeni ja vasen kärki), Rasmus Sormunen (vasen kärki), sekä Onni Kimari (oikea kärki).

Ottelussa oli revanssin makua, melko tasan vuosi sitten oltiin hävitty samalle joukkueelle puhtaasti 5-0. Pitää tosin ottaa huomioon, että vastustajan joukkueessa melkein kaikki ovat JiiKoon pelaajia vuotta vanhempia, ja vuosi takaperin ison kentän pelit olivat JiiKoon pojille vielä uusi tuttavuus. Nyt oli siis hyvä mittari nähdä, mihin suuntaan ollaan vuodessa menty.

Peli alkoi hieman hätiköiden, ja MiKin isommat ja nopeammat pelaajat pääsivät katkomaan JiiKoon syöttöjä, osin JiiKoon hieman passiivisen liikkeen takia. Onni pääsi kuitenkin jo kahden minuutin jälkeen pamauttamaan pallon vaparista ylärimaan. Kuuden minuutin jälkeen vastustaja siirtyi johtoon ylärimalaukauksen jälkeisellä riparilla. Pari minuuttia myöhemmin vastustajan pelaaja karkasi JiiKoon puolustukselta, ja teki lukemat 2-0.17- minuutin kohdalla Onni pääsi oikealta laukomaan, pallo tuli maalin renkaasta takaisin, eikä maalia hyväksytty. Muutama minuutti ennen puoliaikaa Veeti pääsi Onnin laukauksen riparista kaventamaan vasurilla taukolukemiksi 2-1.

Toinen puoliaika oli alussa tasaista. MiKi siirtyi 7 minuutin pelin jälkeen jälleen kahden maalin johtoon, läpiajon päätteeksi. Tästä kaksi minuuttia, ja JiiKoo tuli taas maalin päähän, Samuelin “tsipatessa” pallon vastustajan maalin. JiiKoo tasoitti ottelun viisi minuuttia myöhemmin, Veeti pelasi tilanteen loppuun, ja teki Samuelin vedon jälkimainingeista maalin.
Vain viisi minuuttia oli peliä enää pelaamatta, vastustajan tehdessä jälleen johtomaalin. Hirmuinen kuti aivan maalin vasempaan takanurkkaan.

Mutta, mutta, niinkuin monesti aiemminkin, tästä ei vielä lannistuttu, eikä luovutettu, päin vastoin. JiiKoon toisen puoliajan tiukka kolmen pelaajan hyökkäyspään prässi alkoi tuottaa tulosta, ja vastustajan liikkeisiin alkoi tulla hitautta ja hätäilyä. Onni kuittasikin pelin jälleen tasoihin vain minuuttia myöhemmin, juuri sen prässi pelin, ja vastustajan pallonmenetyksen johdosta. Kaikki näytti siltä, että tasapeli olisi tulossa, mutta ei nuolaista ennenkuin tipahtaa! Kymmenen sekuntia ennen pelin päättymistä Onni kikkaili itsensä tekopaikkaan, eikä erehtynyt. JiiKoolle siis riemukas voitto revanssi pelistä numeroin 4-5!

Hieno nousu jälleen pojilta, ja mikä parasta, nähtiin, jos sitä nyt joku vielä yleensäkään epäili, että oikeaan suuntaan ollaan menty. Myös poikien kuntopohja näyttää olevan kohdallaan, jaksettiin jälleen vastustajaa paremmin juosta loppuun asti.

-Kimmo Kosonen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *