JiiKoon E-junnuille Hyundai-cupin MESTARUUS rankkareilla!!!!

Lappeenrannassa 18.4 pelatussa Hyundai-cupissa JiiKoon-junnuilla oli kotiin tuomisina turnausvoitto. Alkusarjassa pelattiin kolme ottelua ja sen jälkeen sijoitusottelu. Peliaika oli 1x30min.
Ensimmäisessä ottelussa JiiKoo sai vastaansa Jipon Joensuusta. Tällä kertaa oltiin hereillä alusta lähtien, ja peli oli JiiKoon pienoista hallintaa. Kalle aloitti maalin teon maalinedustilanteesta jo kahden minuutin jälkeen. Jippo kuitenkin tasoitti komealla kaukovedolla pelin 1-1 muutama minuutti myöhemmin, ja varmasti maalissa pelannut Arttu joutui kaivelemaan pallon selkänsä takaa. Elvis jatkoi JiiKoon maalitehtailua seinäsyöttö kuvion päätteeksi kymmenen minuutin kohdalla. Sen jälkeen Santtu pääsi Kallen syötöstä tökkäämään maalinkulmalta tilanteeksi 3-1. Pelikellon näyttäessä 20min Santtu kaadettiin rankkarialueella läpiajosta. Santtu loukkaantui väliaikaisesti niskoihin tärskystä, ja Tini kapteenin ominaisuudessa potkaisi tulisesti rankkarista pallon maaliin. Pari minuuttia ennen loppua kentälle palannut Santtu sai tehtyä läpiajon päätteeksi loppulukemiksi 5-1. Ottelun fair play- kortilla palkittiin puolustuksessa varmasti pelannut oikea pakki Eetu.

Toinen ottelu oli Joutsenon Kultsua vastaan. Peli eteni tasaisissa merkeissä maalittomana aina 18 peliminuutille asti, jolloin Tini pääsi maalinedustalla paluupalloon, ja siirsi JiiKoon 1-0 johtoon. Tästä kymmenen minuuttia myöhemmin Santtu pääsi Tinin syötöstä jälleen läpiajoon, pisti pallon maaliin, ja loppulukemat JiiKoolle 2-0. Maalissa pelannut Arttu torjui muutamat tilanteet varmasti. Fair play pelaajana palkittiin keskuspuolustajana pelannut Tini.

Viimeinen alkusarjan ottelu pelattiin Kotkan Nappuloita vastaan (KoNa). Parin minuutin pelin jälkeen joukkueen kapteeni Tini joutui jättämään kentän polven kipeydyttyä, ja tässä vaiheessa Elvis oli jo loukkaantuneiden listalla. JiiKoo sinnitteli ilman kahta luottopelaajaa, ja peli oli molemmilla joukkueilla hermostunutta. Palloa roiskittin hätäisesti ja syöttöpelistä ei ollut käytännössä tietoakaan. Koko 30min. tahkottiin ilman maaleja, ja päädyttiin tässä ikäluokassa harvinaiseen 0-0 lopputulokseen. Ottelun fair play palkinnon sai JiiKoon maalivahti Santtu, joka torjui muutamat KoNan saamat maalintekoyritykset. Lopputulos tiesi sitä, että JiiKoo pelaisi loppuottelussa, johon lohkonsa voittaneet pääsivät.

Loppuottelussa vastaan asteli TuPS Tuusulasta, joka oli voittanut oman lohkonsa puhtaalla pelillä. JiiKoo pelasi finaalin ilman Tiniä ja Santtua, Elviksen ollessa jälleen pelikuntoinen. Peli alkoi vastustajan lievällä hallinnalla, ja peli pyöri enimmän osan ajasta JiiKoon kenttäpuoliskolla. Arttu piti loistavilla torjunnoillaan pelin nollilla. Pelikellon näyttäessä 16 min JiiKoon oikeastaan koko pelin ainut kunnon maalipaikka tuotti maalin. Viimeiseen peliin kapteeniksi vaihdettu Jesse pisti hyökkäyksen päätteeksi pallon kylmän viileästi vastustajan maaliin, ja JiiKoo johti finaalia 1-0. Seuraavat kaksitoista minuuttia pelattin taas vastustajan hallitessa, ja JiiKoon rikkoessa ja prässätessä. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa TuPS onnistui kulmapotkusta tekemään varsinaisen peliajan loppulukemiksi jääneen tasoituksen 1-1. Pelin luonnetta kuvaa ehkä parhaiten sana torjuntavoitto. Tämän jälkeen lopullista ratkaisua haettiin aina niin jännittävillä rangaistuslaukauksilla! Molemmilta joukkueilta valittiin kolme laukojaa. JiiKoon Dani pääsi aloittamaan, ja potkaisi pallon varmasti maalin vasempaan alanurkkaan, maalivahdin aavistaessa oikeaan. Arttu maalissa jatkoi hienoja otteita, ja torjui vastustajan ensimmäisen laukauksen. Elvis JiiKoon toisena laukojana veti upeasti aivan oikeaan ylänurkkaan, ja näin ollen TuPS oli tilanteessa, jossa oli pakko onnistua. Laukaus meni kuitenkin yli, ja näin ollen ottelu ratkesi JiiKoon riemukkaaseen voittoon! Voittohuumassa tuomari ei muistanut valita finaali ottelun fair play pelaajaa ollenkaan. Koko joukkue taisteli turnauksen pitkähkön ohjelman läpi hienosti, ja ansaitsi ilman muuta voittonsa. Mentiin taas kerran pisimmän kaavan mukaan, mutta kyllä kannatti, poika kotiin, ja kohti uusia koitoksia!

Voittajajoukkueessa pelasivat seuraavat sankarit ja sankarittaret: Dani Muttilainen, Ioannis Efstathiou, Jaakko Kervinen, Tini Kaila, Arttu Manninen, Eetu Manninen, Santtu Kosonen, Elvis Gruner, Kalle Himanen, Saara Himanen, Siiri Pirinen ja Jesse Tamminen.

P.S. Video finaalin huipennuksesta, HIENOA JIIKOON E-JUNNUT ja KIITOS JÄLLEEN KERRAN KAIKISTA SYDÄMEN TYKYTYKSISTÄ, JOITA SAITTE HIENOILLA SUORITUKSILLANNE AIKAAN!!

-Kimmo Kosonen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *