E-junnut kaksipäiväisessä turnauksessa Tykkimäellä

Myös JiiKoon E-junnut pelasivat Tykkimäellä.

Pelitapa oli 7vs7, peliaika 2x20min, ja haastesarja. Joukkueeseen kuuluvat: Jesse Tamminen, Saara Himanen, Santtu Kosonen, Arttu Manninen, Kalle Himanen, Eetu Manninen, Jaakko Kervinen, Dani Muttilainen, Tini Kaila, Siiri Pirinen, Ioannis Efstathiou, Waltteri Hämäläinen ja Elvis Gruner.

 

Ensimmäinen päivä

Ensimmäiseen otteluun vastustaja tuli Keuruulta ( KeuPa). Ottelu oli tasaista vääntämistä aina toisen puoliajan 15min. asti, jolloin Tini pääsi laukomaan JiiKoon tolpan kautta 1-0 johtoon. Tästä vain minuutti, ja loisto-otteita maalissa esittänyt kapteeni Arttu joutui hieman estettynä toteamaan pelin tasoittuneen lukemiin 1-1. Nämä jäivätkin pelin loppunumeroiksi, ja päädyttiin pistejakoon.

Toisessa pelissä vastaan asteli Ilves Jaakonmäki Tampereelta. Vastustaja teki avausmaalin parin minuutin pelin jälkeen, ja hallitsi syöttelyllään peliä. Tästä viisi minuuttia eteenpäin, ja hyvin maalissa hommansa hoitanut joukkueen kapteeni Santtu sai toisen kerran kaivella pallon selkänsä takaa. Toisella puoliajalla vastustajan pienoinen painostus jatkui, ja 12 minuutin jälkeen vastustaja siirtyi maalinedustilanteesta jo 3-0 johtoon. Nämä jäivät JiiKoon kovasta yrittämisestä huolimatta loppunumeroiksi. Pelissä fair play- kortin (jota ei jaettu kun näistä kolmesta ottelusta tässä) sai Santtu.

Päivän viimeinen ottelu pelattiin KoiPS Laziota vastaan. Ennakkotunnelmat olivat joukkueella tappiollisen edellisen ottelun jälkeen hieman mollivoittoiset.
Pelin alkaessa Tini kuitenkin näytti , mistä” kana pissii”,ja siirsi JiiKoon johtoon jo kahden minuutin jälkeen. Vastustaja kuitenkin kuittasi tämän kaksi minuuttia myöhemmin tasoittaen ottelun. Kaksi minuuttia tästä, ja Tini oli jälleen asialla läpiajon päätteeksi, JiiKoolle 2-1. Ensimmäisen puoliajan 11 minuutilla kentän hahmo Tini karkasi, ja teki JiiKoolle 3-1. Ote hieman herpaantui, ja vastustaja pääsi kaventamaan tilanteeksi välittömästi 3-2. Heti aloituksen jälkeen JiiKoo, ja Tini iski jälleen: läpiajon päätteeksi puoliaikatulos 4-2.
Toinen puoliaika kerkesi vanhentua vain kaksi minuuttia, kun Tini- show jatkui, taas läpiajon päätteeksi pallo reppuun. Kolme minuuttia myöhemmin vastustajakin pääsi jälleen maalinteon makuun kaventaen tilanteeksi 5-3. Ja tämän lähemmäksi KoiPS ei enää päässytkään, JiiKoon lisätessä johtoa vielä Elviksen ja Eetun maaleilla. Voittonumerot JiiKoolle ottelussa siis 7-3, hyvä päätös päivälle, ja siitä olisi hyvä jatkaa toiseen päivään.

 

Toisen päivän saldo Tykkimäeltä: kaksi voittoa, ja rökäletappio!

Peleihin lähdettiin muuten samalla joukkueella kuten lauantainakin, mutta puolustuksen tukipilari Waltteri oli kannustusjoukoissa nilkkakipujen takia.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli LaPa West, joka oli voittanut kaikki kolme lauantain otteluaan. Ja kuten aina ennenkin joukkueiden kohdatessa, peli oli tasaista vääntöä. JiiKoo otti kuitenkin pienoisen niskalenkin vastustajasta pelin edetessä. Kolmen minuutin jälkeen Kalle potkaisi puolenkentän kaukolaukauksella JiiKoon johtoon. Tästä neljä minuuttia,Elvis karkasi Ioanniksen nappisyötöllä läpi, harhautti maalivahdin kahville, ja pisti pallon tyhjiin. Tästä eteenpäin JiiKoo puolusti kapteeni Jaakon johdolla tarkasti, ja fair play-kortilla palkittu Arttu torjui loput. Näin siis voitto puhtaasti 2-0 joukkueen ehdottomasti turnauksen parhaalla pelillä!

Toisessa pelissä olikin sitten JiiKoolle kyyti kylmää. Vastustaja oli Sibbo Vargarna sinikeltainen. Avausmaali vastustajalle syntyi tosin “vasta” seitsemän minuutin pelin jälkeen, ja tästä eteenpäin niitä tuli tasaiseen tahtiin JiiKoon onnistumatta rikkomaan kuparista. Sibbo voitti ottelun puhtaasti 7-0. Peli kompastui JiiKoon osalta vastustajan hyvään sijoittumiseen ja syöttöpeliin. JiiKoo puolestaan ei onnistunut pitämään kurissa vastustajan taitavia pelaajia, ja peli sekosi sitä enemmän, mitä pidemmälle se eteni. Myös turhautuneisuutta oli havaittavissa pelin takkuillessa. Pelattiin urheasti loppuun ja otettiin suurin tappio pitkään aikaan. Joukkueen fair play-pelaaja oli Siiri, ja kapteenina toimi Jesse.

JiiKoo sijoittui näin ollen tasaisessa alkulohkossaan neljänneksi, ja edessä oli sijoitusottelu toisen lohkon nelosta vastaan sijoista 7 ja 8. Esimerkiksi LaPa, jonka JiiKoo voitti 2-0, sijoittui lohkossa toiseksi.

Vastustaja “loppuottelussa” oli Keravan Pallo-75. Arttu aloitti JiiKoon maalinteon jo vajaan minuutin pelin jälkeen: nousi oikeasta laidasta pallon kanssa, ja laukoi kovaa melko pienestä kulmasta ja maalivahdin käsien kautta pallo maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin Arttu potkaisi pomppupallosta komeasti aivan maalin vasempaan ylänurkkaan JiiKoon johdoksi 2-0! Vastustajan hermot alkoivat tämän jälkeen kuumentua, ja otteet koventua, onneksi pieniä kolhuja lukuunottamatta mitään pahempaa ei sattunut. Puolustuksessa pelattiin varmasti kapteeni Saaran johdolla. Kalle muun muassa potkaisi pallon kahdesti pois aivan maaliviivalta, toisen maasta ja toisen saksarilla yläriman alta. Ei siis vielä lähelläkään maalia! 17 minuutilla JiiKoo sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta vastustajan purku meni Tinin takapuolen kautta maaliin, tilanne 3-0.

Toisella puoliajalla JiiKoon peli jälleen hieman sekosi, omia paikkoja ei pidetty kunnolla, ja jalka ei liikkunut. Fair play-kortin pelissä saanut maalivahti Santtu piti muutamilla hyvillä torjunnoilla Keravan pelin nollilla aina toisen jakson 10. minuutille asti., jolloin vastustaja pääsi karkuun tehden kavennuksen. Tini päästi tavallaan JiiKoon piinasta 16 minuutin jälkeen tekemällä JiiKoon neljännen maalin. Vastustaja onnistui vielä kerran minuutti ennen pelin loppua tehden loppunumeroiksi JiiKoolle 4-2.

Raskas kahdenpäivän turnaus kaikkine matkusteluineen päätettiin siis voitokkaissa tunnelmissa. Turnaus oli joukkueelta hieman kaksijakoinen: välillä nähtiin tosi nopeita jalkoja, hyviä syöttöjä ja taistelua. Välillä taas tuli tasoon nähden vähän liian isoja notkahduksia, jotka myös kostautuivat vastustajan silloin viedessä meitä. Joka tapauksessa hyvä tasainen turnaus, sijoitus 7. ja monta uutta joukkuetta, joita ei olla aiemmin kohdattu.

Joukkueen valmentajat valitsivat yksimielisesti JiiKoon tsempparipelaajaksi turnauksessa Saaran, joka jaksoi ja uskalsi haastaa välillä melkein päätä pidempiä poikia!

 

-Kimmo Kosonen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *