JiiKoon F-junnut turnausvoittajiksi Tykkimäellä!

Pelitapa F-junnuilla oli tuttu 5vs5, kilpasarja, ja peliaika 2x15min./ottelu. Joukkueeseen kuuluivat seuraavat sankarit: Petteri Laakso, Veeti Vanhanen, Perttu Kosonen, Vilho Purhonen, Hugo Hyppönen, Saku Immonen, Niko Martikainen, Onni Kimari ja Jere Nurkka.

Eka pelissä vastustaja oli Malmin Palloseura Helsingistä, ja JiiKoo vei Malmin poikia heti alusta lähtien, kun sitä kuuluisaa pässiä narussa. Lukemat hetkessä 4-0, pääarkkitehtinä Onni, joka viimeisteli pelissä 5 maalia. Onnia säestivät Perttu, Niko, Hugo ja Saku maaleillaan. Loppulukemat JiiKoolle selkeät 9-2. Maalissa pelasi Jere.

Toinen peli ja vähän tutumpi vastustaja IPS, Imatralta. Peli lähti myös hyvin käyntiin, ja maalihanat saatiin jälleen aukaistua nopeasti Onnin toimesta. Perttu jatkoi JiiKoon maali-iloittelua tekemällä pari maalia putkeen. Innokas hyökkäys kostautui, ja vastustaja pääsi myös rokottamaan pari kertaa. Puoliajalla lukemat olivat JiiKoolle 5-3. Toisella jaksolla vielä pari maalia JiiKoolle ja yksi IPS:lle, joten lopputulos 7-4. Pelin maalintekijät; Perttu 3, Onni 2, Jere ja Petteri tavaramerkillään: komealla kaukovedolla. Maalissa pelasi Hugo.

Kolmas peli olikin jälleen pääkaupungin joukkuetta vastaan. Vastustaja oli Käpylän Pallo (KäPa), joka on kova joukkue monessa ikäluokassa. Peli lähti hieman nihkeämmin käyntiin, ja peli eteni muutaman minuutin maalittomassa tilanteessa. Onni päätti kuitenkin jälleen näyttää maalintekotaitojaan ja vei JiiKoon johtoon. Maaleja alkoikin tämän jälkeen tulemaan heti lisää tasaiseen tahtiin, ja ottelun loppulukemat vastustajalle tylyt, JiiKoo voitti puhtaasti 7-0! Onni teki toistamiseen turnauksessa 5 maalia yhdessä pelissä, ja kahdesta muusta maalista vastasivat Niko ja Perttu. Maalissa nollapelin torjui Jere.

Sitten viimeiseen peliin, johon vastustaja tuli jälleen etelästä, Sibbo Vargarna, Sipoosta. Tämä peli kruunasikin sitten JiiKoon maalijuhlat ja samalla “puhtaan” turnausvoiton lopullisesti. Alku oli toistoa ensimmäisestä pelistä, ja taululla lukemat 5-0 heti 5 minuutin pelin jälkeen! Kapellimestarina pelissä heilui jälleen Onni, joka teki pelissä peräti 8 maalia! Orkesterissa maalinmakuun pääsivät myös Saku, Niko ja Vilho, vastustajan onnistuessa vain kerran. Lopputulos siis JiiKoolle murskaavasti 11-1. Pelin erikoisuutena oli F9-joukkueen ensimmäinen puskumaali, jonka teki Onni kulmapotkusta. Maalissa pelasi Perttu.

JiiKoolle siis neljä voittoa neljästä pelistä maalierolla 34-7.
JiiKoon joukkueesta löytyi myös todennäköisesti koko turnauksen paras pelaaja, Onni Kimari. Onni, joka huilitun kotiturnauksen jälkeen tuli ja viimeisteli uskomattomat 20 maalia neljässä pelissä.
Tsempparipalkinto menikin ansaitusti Onnin palkintokaappiin.

-Kimmo Kosonen-

• Jari jäntti 24/05/2015 at 18:59

Pienenä tarkennuksena, ettei tulisi väärinkäsityksiä, niin turnauksessa ei pelattu sijoitusotteluita, joten ei varsinaisesti voida puhua mistään turnausvoitosta. Toki pojat voittivat oman lohkonsa kaikki ottelut. Lisäksi turnaus oli luokiteltu tasolle 2 eli haastetasolle.