E-junnut harjoitusturnauksen voittoon Mikkelissä

Mikkelissä pelatun jalkapallon harjoitusturnauksen E-junioreiden kilpasarjan voitto JiiKoolle.

Pelattiin yksinkertainen sarja neljän joukkueen kesken. Pelitapa oli 8vs8, ja peliaika 2×20 min/ peli. Joukkue oli sama (-06), mikä viimevuonna pelasi F9 sarjaa, terästettynä muutamalla -05 syntyneellä pojalla.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli isännät Mikkelistä, MP. Jiikoo hallitsi hienoisesti pelin alkua, ja siirtyi johtoon pelin 8. minuutilla, kenenkäs muunkaan kuin Onnin toimesta. Johto kestikin aina toisen puolikkaan viimeisen viiden minuutin kohdalle, jolloin vastustaja pitkän paiŋostuksen ja hallinnan jälkeen pääsi yllättämään maalissa pelanneen Pertun. Enempää maaleja ei nähty, joten pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

Toisessa pelissä vastaan tuli STPS Savonlinnasta, joka oli pelannut ensimmäisen pelin tasan LAUTP:n kanssa.
JiiKoo sai otteluun salama alun, avausmaali nähtiin Nikon toimesta jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Tästä kuusi minuuttia, ja Onni tekaisi kulmapotkun jälkitilanteesta lukemat 2-0. Toisen puoliajan vanhennuttua pari minuuttia Onni yllätti vastustajan maalivahdin komealla kaukovedolla 25 metristä, pallon painuessa maalin oikeaan alanurkkaan. Tästä kuitenkin vain minuutti, ja Jere maalissa joutui antautumaan ainoan kerran pelissä, vastustajan komean vaparin painuessa maaliin. JiiKoolle voitto siis 3-1.

Pelit menivät mielenkiintoisesti ristiin ja tasan: MP pelasi tasan LAUTP:n kanssa, ja hävisi STPS:lle.
LAUTP puolestaan pelasi tasan sekä MP:n, että STPS:n kanssa.
Näin ollen JiiKoolle riittäisi tasuri viimeisestä pelistä LAUTP vastaan turnaus voittoon.

Pojat eivät kuitenkaan jättäneet jossitteluille sijaa viimeisessä pelissä. Vaikka peli oli tasaista vääntämistä alusta loppuun, niin maalinteosta huolehti JiiKoo. Jos edellisessä pelissä oli salama alku, niin nyt oltiin vielä nopeampia. Vain kymmenen sekuntia ehti kulua Onnin tehdessä avausmaalin. Sen jälkeen pelattiinkin ilman maaleja pitkään. Molemmilla oli muutamia maalipaikkoja, mutta maaliin asti pallo ei mennyt. Lähimpänä ehkä vastustajan vapaapotku, joka pomppasi molempien tolppien kautta mv Pertun syliin. 38. peliminuutilla Hugo päästi joukkueen “piinasta”, harhautti kylmäpäisesti moken, ja laittoi pallon vasurilla tyhjiin! JiiKoolle voitto lukemin 2-0, ja samalla turnausvoitto 7:llä pisteellä.

Syksyn pelitauko ei juurikaan joukkueen otteisiin ollut vaikuttanut, ja Itä-/ Kaakkois-Suomen valtikka pysyi Juvalla. Ja toivottavasti pysyy jatkossakin, ja miksi ei pysyisi, oli joukkueen peli jälleen sen oloista. Pelattiin nopeasti, ja ilolla, välillä tosin vähän turhankin hätäisesti. Mutta pelit hoidettiin loppujen lopuksi ihan tyylillä.
Ja mukavahan siellä oli jälleen huoltajana hääriä, ja ennen kaikkea jännittää!

Jiikoon kokoonpanoon turnauksessa kuuluivat: Jere Nurkka, Perttu Kosonen, Vilho Purhonen, Niko Martikainen, Petteri Laakso, Onni Kimari, Hugo Hyppönen, Oskari Hänninen, Otto Peräkorpi, Martti Pesonen, Juuso Kauppinen, Rasmus Sormunen, Johan Kortekallio ja Samuel Gruner.

Kiitoksia pojille hienosta turnauksesta. T: huoltaja Kimmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *