E10- juniorit hopealle Kuopion Sataman magneetti Cupin haastesarjassa

JiiKoon E10- juniorit hopealle Kuopion Sataman magneetti Cupin haastesarjassa.

Turnaus oli kaksi päiväinen, lauantaina pelattiin kolme, ja sunnuntaina kaksi alkusarjan peliä. Lisäksi kuuden joukkueen lohkosta neljä parasta pääsivät sijoituspeleihin, ykkönen ja kakkonen finaaliin ja kolmonen ja nelonen pronssiotteluun. Peliaika oli 1x25min, 8 vastaan 8.
Joukkueeseen kuuluivat: Onni Kimari, Petteri Laakso, Jere Nurkka, Perttu Kosonen, Niko Martikainen, Veeti Vanhanen, Martti Pesonen, Sisu Ukkonen, Vilho Purhonen. Lisäksi -05 ikäluokasta vahvistuksina Johan Kortekallio, Oskari Hänninen (lauantaina) ja Juuso Kauppinen (sunnuntaina).

Ensimmäinen peli pelattiin Joensuun Jippoa vastaan. JiiKoon diesel kone lähti käyntiin hieman yskähdellen, ja vaikka JiiKoo huolehtikin pelissä maalin teosta, niin peli oli kaukana totutusta. Petteri aloitti maalinteon kuuden minuutin jälkeen, komea veto kaukaa tolpan kautta maaliin. Onni pääsi kolme minuuttia myöhemmin maalivahdin avauksen katkoon tehden lukemat 2-0. Lopullisen niitin Onni tekaisi läpiajon päätteeksi pari minuuttia myöhemmin. Peli päättyi siis JiiKoon 3-0 voittoon, mutta hyökkäys oli lukemista huolimatta hieman tehotonta pelin tasoon nähden. Puolustus sen sijaan toimi hyvin, ja Perttu maalissa koski palloon vain kerran koko pelin aikana, oman pelaajan puskiessa pallon hänelle.

Sitten aloitettiin tasapelien putki.

Toisessa pelissä vastustaja tuli Oulusta OLS. Pelikin alkoi pikkuhiljaa näyttää sille totutulle, paitsi syöttöjen osalta, jotka menivät edelleen vähän mihin sattuu. JiiKoolla oli pelin alussa huonoa tuuria, kun neljän minuutin jälkeen vastustajan syöttö ohjautui puolustajan kautta maaliin. Tämä olikin pelin ainoa takaisku, ja tasoitus saatiin jauhettua kolme minuuttia ennen loppua Oskarin pistäessä pallon maaliin Onnin syötöstä.

Kolmas ja samalla lauantain viimeinen peli pelattiin Espoon Kasiysi vastaan. Heti edellisen pelin jälkeen alkanut peli oli ehkä hieman väsynyttä molemmilta joukkueilta. Paras puhti oli ainakin JiiKoolta kateissa, ja ne muutamat maalipaikat eivät tuottaneet tulosta. Ja kun hyvin pelannut puolustus ja maalivahti pitivät oman pään puhtaina, pisteet jaettiin melko harvinaisella 0-0 tuloksella.

Sunnuntaina jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. Päivän ensimmäinen vastustaja oli isäntä joukkue KuPs. Peli alkoikin pirteästi molemmilta. JiiKoon edellisen päivän vaisuus oli unohdettu, ja kaikki tekeminen kentällä näytti paljon paremmalta. Ja onneksi näin, myös vastus oli kova. Onni aloitti maalinteon jo neljän minuutin jälkeen komealla vasurilla maalin takanurkkaan. Vastustaja painosti ajoittain kovasti, ja onnistui hyvin pelanneen JiiKoon puolustuksen estely yrityksistä huolimatta tasoittamaan pelin 16 minuutin jälkeen. Tämän enempää maaleja ei nähty, ja näin ollen pisteet jaettiin jälleen tuloksella 1-1.

Toinen ja samalla viimeinen alkusarjan peli pelattiin Varkauden WJK vastaan. JiiKoon voittaessa loppuottelu paikka olisi varma. Peli lähti käyntiin tasaisesti, molempien luodessa muutamia maalipaikkoja. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin ennen kuin reilu puolet pelistä oli pelattu. Onni pääsi laukomaan vasemmalta maalin oikeaan takanurkkaan. Tästä viisi minuuttia, ja Niko potkaisi komean vasurin aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Tämän jälkeen maalihanat aukesivat lopullisesti, ja Onni pääsi pari minuuttia myöhemmin tekemään kulman jälkitilanteesta lukemat 3-0. Kaksi minuuttia tästä, Petteri kikkaili läpi, ja päätti hyökkäyksen maaliin. Vielä minuuttti ennen loppua Niko onnistui Johanin esityön jälkeen tekemään maalin nurkalta JiiKoon voittolukemiksi komeat 5-0 loppunumerot.

Näin ollen tie vei siis finaaliin, jossa vastaan tuli lohkovoittaja OLS. JiiKoo oli lohkon kakkonen. KuPs ja Kasiysi pelasivat pronssipelin.

Finaali alkoi JiiKoon pienoisessa hallinnassa, vaikka myös vastustaja pystyi luomaan muutamia hyviä paikkoja. Puolustus ja mv Jere pystyivät kuitenkin hoitamaan homman . Vähän ennen puoltaväliä Onni pääsi tekemään Petterin hienosta syötöstä JiiKoolle 1-0. Tämän jälkeen väännettiin jälleen tasaisesti. 17 minuutin kohdalla vastustajalle vihellettiin rangaistuspotku todella heppoisin perustein, tilanteessa ei ollut minkäänlaista rikettä, mutta tuomari näki tilanteen näköjään toisin! Ja siitähän se tasoitus sitten tuli. Loppuaika pelattiin maaleitta, vaikka JiiKoo pääsi vielä kolisuttelemaan ylirimaa Nikon toimesta.
Edessä oli siis rankkarikisa. Siinä vastustaja veti pidemmän korren voittaen 2-1 ja näin ollen koko turnauksen.

Hoppee ei missään nimessä ole häppee, tuollaisen nousujohteisen turnauksen päätteeksi. Pelattiin kuitenkin kuusi peliä, joista kaksi voittoa ja neljä tasapeliä varsinaisen peliajan jälkeen. Pojat näyttivät jälleen kerran hienoa venymistä sitä mukaa mitä pelit turnauksessa kovenivat. Pitkästä aikaa päästiin pelaamaan taas vähän isommissa tiloissa , ja kentän leveys alkoi pikkuhiljaa hahmottua turnauksen edetessä. Hienoja ja todella tiukkoja pelejä nähtiin taas JiiKoon toimesta useita, mutta siitä huolimatta pitää muistaa, että aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Päät pystyyn kirvelevän tappion jälkeen, ja kohti uusia turnauksia.

Vanhempien komitea valitsi ja palkitsi hyvistä suorituksista turnauksessa Nikon ja Petterin, fair play pelaaja oli Vilho.

– huoltaja Kimmo-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *