JiiKoon E10-junnut toiseksi harjoitusturnauksessa Kuusankoskella

JiiKoon E10-junnut “hopealle” Kuusankoskella pelatussa kilpasarjan harjoitusturnauksessa.

Turnaukseen osallistui neljä kovaa joukkuetta: Sudet FC Tempo, KoNa Haukat 05/06, KuMuJT, ja JiiKoo. Pelattiin yksinkertainen sarja, jonka jälkeen kaksi parasta pelasivat ns. loppuottelun, ja seuraavat kaksi sijoista 3-4. Peliaika oli 1x25min/ottelu, ja tahti oli kova: kolme tuntia ja neljä peliä!

JiiKoon joukkueessa pelasivat: Niko Martikainen, Petteri Laakso, Perttu Kosonen, Onni Kimari (kapteeni), Veeti Vanhanen, Tapio Suikki, Jere Nurkka, Sisu Ukkonen, Hugo Hyppönen, Vilho Purhonen ja Elias Lottonen

Ekassa pelissä vastaan tuli Sudet FC Tempo. Ottelu oli tasaista vääntämistä, JiiKoon hienokseltaan hallitessa. Myös loppunumerot 2-1 JiiKoolle kuvastivat kentän tapahtumia. Tosin lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, pari selvää rankkaria jäi viheltämättä. JiiKoon maaleista vastasivat Onni liruttamalla pallon maalin takanurkkaan, ja Niko hienolla vedolla vaparista.

Toisessa pelissä vastaan asteli KoNa Haukat 05/06. JiiKoo otti komennon heti pelin alettua, ja vei vastustajaa välillä miten halusi. Pelin vanhennuttua 8 min, Onni oli tehnyt JiiKoolle kahdella maalillaan johdoksi 2-0. Vastustaja kavensi viisi minuuttia myöhemmin, mutta heti aloituksesta Niko karkasi maalintekoon, tehden lukemiksi 3-1. Pari minuuttia myöhemmin vastustaja pääsi jälleen kaventamaan, mutta tämän lähemmäksi heitä ei päästettykään. JiiKoo tekaisi vielä kaksi maalia Onnin toimiessa maalintekijänä, ja voitti ottelun lopulta 5-2.

Kolmannessa pelissä vastustaja oli järjestävä seura KuMuJT Kuusankoskelta. Isännät aloittivatkin pelissä maalinteon jo toisella minuutilla JiiKoon hieman nukkuessa. Tämän jälkeen hallinta siirtyi JiiKoolle, ja tasoitus tuli pelin puolivälissä Onnin päästessä hienon syöttökuvion päätteeksi yksin läpi. Kolme minuuttia tästä, ja oli Nikon vuoro onnistua. Ja heti aloituksen jälkeen Niko maalasi uudestaan, laittaen Hugon vedon riparin sisään. Pari minuuttia ennen loppua Onni tekaisi loppunumeroiksi JiiKoolle 4-1 voiton.

Sitten siihen loppuotteluun, johon pääsivät siis JiiKoo puhtaalla pelillä, ja Sudet. Vaikka Onni onnistuikin maalinteossa viiden minuutin jälkeen, vieden JiiKoon maalin johtoon, niin otteissa paistoi hermostuneisuus. Tilanteisiin mentiin hieman liian varovasti, ehkä rikkeitä peläten, ja näin ollen pelin hallinta siirtyi vähitellen Susille. Ja niinhän siinä sitten kävi, että viimeisen viiden minuutin aikana vastustaja teki kaksi maalia. JiiKoo ei puolestaan onnistunut muutamista paikoista, ja näin ollen Sudet voittivat ihan ansaitusti ottelun 2-1.

Tuomisina jälleen siis hopeat, tai sanotaanko toinen sija, koska mitaleita ei jaettu. Oli ilo katsoa poikien syöttöpeliä, joka paranee koko ajan. Ajoittain vastustaja oli täysin hukassa sen takia. Oli melkein kuin aikuisten jalkapalloa olisi katsonut, kun hyökkäyksiä lähdettiin rakentamaan, ja palloa kierrätettiin alakerran kautta.
Vielä kun joukkue saisi alkusarjan rentouden ja pelirohkeuden mukaan sijoituspeleihin, niin sitä ei välttämättä pitelisi mikään, kukaan, tai yksikään joukkue!

Peliterveisin huoltaja Kimmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *