E10-juniorit upeasti voittoon LAUTP:n kevätturnauksessa!

JiiKoon E10- juniorit upeasti voittoon 2.4.2016 pelatussa LAUTP:n kevätturnauksen kilpasarjassa !

Turnaus pelattiin Lappeenrannassa Amiksen lämmitettävällä tekonurmella, ja samalla se oli JiiKoolle ensimmäinen ulkoilma turnaus tällä kaudella. Alkulohkoja oli kaksi, ja molemmissa neljä joukkuetta. Alkulohkossa pelattiin kaikkia kolmea muuta joukkuetta vastaan, joista lohkovoittajat etenivät loppuotteluun.
Peliaika oli 1x22min, sijoitusotteluissa 27min.

JiiKoon joukkueessa pelasivat: Johan Kortekallio (puolustus), Oskari Hänninen (hyökkäys), Samuel Gruner (mv, ylempi keskikenttä), Onni Kimari (keskikenttä), Niko Martikainen (ylempi keskikenttä), Jere Nurkka (mv, puolustus), Perttu Kosonen (mv, puolustus), Vilho Purhonen (puolustus), Elias Lottonen (keskikenttä), Sisu Ukkonen (hyökkäys), ja Veeti Vanhanen (ylempi keskikenttä).

Ensimmäisessä pelissä vastustaja tuli Imatralta, IPS-05 haaste.
JiiKoo aloitti pelin hallinnan heti, ja jatkoi sitä myös pelin loppuun asti. Ensimmäinen maali tuli Eliaksen toimesta kolmen minuutin jälkeen. Tästä muutama minuutti, ja Onni pisti oman vetonsa riparin maaliin. Pelin puolivälissä JiiKoo sai vapaapotkun, josta Onni potkaisi pallon tarkasti aivan maalin oikeaan ylänurkkaan. Kaksi minuuttia myöhemmin Niko pääsi vastustajan maalivahdin avauksen katkoon laittaen pallon varmasti maaliin. Pari minuuttia ennen loppua Sisu viimeisteli JiiKoon voittolukemiksi puhtaat 5-0 luvut.

Toinen vastustaja olikin sitten kovempi, Sudet FC Tempo, jolle oltiin hävitty kuukausi takaperin Kuusankoskella finaali 2-1. JiiKoo sai otteluun unelma alun, Veetin tehdessä avausmaalin ajassa 15 sekuntia! Kuuden- seitsemän minuutin kohdalla tilanne muuttui kuitenkin aivan ykskaks, ollen Susille kaksyks. JiiKoo pelasi hieman huolimattomasti, ja antoi näin ollen vastustajalle pari ns. lahjamaalia. Puolivälissä peliä Sudet karkasivat jo kahden maalin johtoon kulmapotkusta tehdyllä puskumaalilla. Tässä vaiheessa alkoi näyttää jo hieman pahalle pelin lopputuloksen kannalta. Mutta mutta, niinkuin monesti ennenkin, pojat eivät luovuttaneet. 14. minuutilla Oskari tasoitti ottelun kahdella nopealla, ja upealla maalilla. Tämän enempää maaleja ei nähtykään, ja pisteet jaettiin tuloksella 3-3.

Viimeinen alkusarjan ottelu pelattiin isäntäjoukkue LAUTP valkoisia vastaan. JiiKoo tarvitsi ottelusta voiton selvitäkseen paremman maalieron turvin (Susista) loppuotteluun. Peli alkoi hermostuneissa merkeissä, ja sitä se oli myös pelin puoliväliin asti. Onni teki silloin vapauttavan johtomaalin Oskarin läpisyötön päätteeksi, ja tästä JiiKoon peli alkoi totutusti “rullaamaan”. Veeti lisäsi johdon 2-0 pari minuuttia myöhemmin, potkaisemalla roikkupallon vastassa olleen maalivahdin yli. Pelikellon näyttäessä 19 minuuttia Oskari karkasi läpi, tehden loppunumeroiksi JiiKoolle 3-0.
Näin ollen loppuottelu paikka oli siis JiiKoon, ja vastaan finaalissa tulisi toisen lohkon ykkönen, Ylämyllyn Yllätys.

Jos joskus poikien peli on ollut hermostunutta finaalissa, niin nyt siitä ei ollut tietoakaan. Siihen tosin voi vaikuttaa JiiKoon salama alku otteluun. Minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 2-0 JiiKoolle, Onnin ja Veetin tehdessä maalit! Ja sama tahti jatkui, vastustajalle ei käytännössä annettu mitään mahdollisuuksia. Niko teki kaksi seuraavaa maalia JiiKoolle, ja tilanne oli kymmenen minuuttia ennen pelin loppua jo 4-0. Onni onnistui maalin teossa pelissä vielä toistamiseen viisi minuuttia myöhemmin, ja JiiKoo “vei” pokaalin Juvalle tylysti 5-0 lukemin.

Turnaus eteni joukkueelta hienosti, ja viimeinen peli oli ehdottomasti paras koko joukkueelta, niinkuin kuuluukin. Puolustus ja maalivahti pelaaminen oli varmaa, ja hyökkäys/ keskikenttä teki tarvittavat maalit. Nyt ei pallo poltellut jalassa, ja syötöt napsuivat kohdalleen. Tästä on hyvä jatkaa kohti parin viikon päästä Kuusankoskella pelattavaa turnausta.

HYVÄ POJAT, ja KIITOS hienoista peleistä !!!

-huoltaja/kakkosvalkku Kimmo-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *