Edustus taipui kuudenneksi

JiiKoo päätti kautensa tappioon

JiiKoon miesten kauden viimeinen ottelu ei kääntänyt synkkää syksyä paremmaksi vaan kotijoukkue Otavan Viesti vei kamppailun 6 – 2 (2 – 1). JiiKoollakin oli omat paikkansa lisämaaleihin, mutta tulosta ei tullut tälläkään kertaa. Otavan Viestin maaleista vastasivat Vitosen maalikuningas Ilhan Dag (4) ja ex-jiikoolainen Roni Kiuru (2). JiiKoon lopullinen sijoitus tämän kauden sarjassa oli kuudes.

Loppukaudesta JiiKoolla oli vaikeuksia saada pelaajia mukaan kamppailuihin. Armeija verotti omalta osaltaan vahvuutta, jota paikkailtiin omilla C-junnuilla. Oviestiä vastaan debyyttinsä tekivät Einari Pajunen sekä Harri Hirvonen. Lisäksi maalia vartioi muutaman pelin kokemuksella Herkko Teittinen.

Ottelu oli molemmille joukkueille sijoituksen kannalta merkityksetön. Silti ottelu tarjosi hyvää viihdettä ja siistin ottelun. Ottelun ratkaisuksi valmentaja Risto Paunonen näki kotijoukkueen kokemuksen, jolla Viesti hallitsi ratkaisuhetkillä.

– Junnut pelasivat ennakkoluulottomasti isompia ja kokeneempia vastustajia vastaan, kehui Paunonen.

Lisäksi JiiKoon parhaimmistoon kuului kokenut Saku Halonen.

 

JiiKoo lähti kauteen tavoitteenaan sijoittua kärkikolmikkoon. Pitkään näyttikin hyvältä, mutta kesätauon jälkeen suunta muuttui. Syyskierrokselta Kisa ei saanut kuin yhden pisteen. Sijoitus valahti tauon kakkossijalta lopulta kuudenneksi.

Kevätkierroksen asennetta Paunonen kuvaili hyväksi.

– Monessa pelissä noustiin tappioasemasta voittoon, Paunonen kertaili.

Puolustukseen valmennus oli tyytyväinen. Pelipaikat löytyivät ja kokoonpano ei muuttunut juurikaan. Heinäkuun alussa puolenkymmentä runkomiestä lähti armeijaan ja tämä näkyi etenkin keskikentällä.

– Paikkoja jouduttiin muuttelemaan, eikä oikeaa kokoonpanoa meinannut löytyä, Paunonen harmitteli.

Kauden onnistujiin valmennusjohto nosti edustukseen hyvin sopeutuneet juniorit. Lisäksi loppukaudeksi rinkiin tullut Antti Tegelberg oli vahvistus. Vanhemmista pelaajista Paunonen kiitteli Saku Halosta ja Jesse Taivalanttia. Myös joukkueen kapteenina toiminut Juuso Grotenfelt oli mies paikallaan.

JiiKoossa siirretään pikkuhiljaa ajatuksia myös tulevaan kauteen. Haussa on muutama pelaaja lisää, jotta rinki pysyisi tarpeeksi laajana. Tällä kaudella debytoineet juniorit saavat varmasti vastuuta myös ensi kaudella. Myös yhteistyökuviot lähialueen seurojen kanssa pitää kartoittaa.

 

JiiKoolle jälleen tappio

JiiKoon viimeinen kotipeli tällä kaudella päättyi niukkaan 0 – 1 – tappioon STPS/2 vastaan. Vaikka Kisa sai pelata puoli tuntia miesylivoimalla, ei tasoitusmaalia syntynyt. Tappion myötä varmistui JiiKoon sijoitukseksi sarjassa kuudes tila. Kauden päätösottelussa JiiKoo kohtaa vieraissa Otavan Viestin. Vapaaehtoista pääsymaksua kertyi jokusen euron yli satasen, joka luovutettiin Vuoden Iskät ry:lle.

Tasaisen kamppailun ainoa maali nähtiin avausjakson puolivälissä. Vieraiden laukaus kimposi maalinedustalla takaisin Esturan miehille ja Antti Ojalehto siirsi pallon varmasti verkkoon.

Estura hallitsi ottelun alussa pallollista peliä, siirtelemällä pelivälinettä mieheltä toiselle. Kotijoukkue joutui juoksemaan ja taistelemaan liian paljon jokaisesta pallosta. Jakson loppua kohti ote siirtyi JiiKoolle, mutta todellisia maalitilanteita ei syntynyt. Muutaman vaparin Kisa sai hyvältä paikalta. mutta tulosta ei syntynyt.

Toisen jakson alkupuolella Estura hölmöili itsensä vajaalle. Turha kentällä pötköttely ja sitä seurannut huutelu sai tuomarin kaivamaan esille punaisen kortin. Ylivoimalla JiiKoo tyytyi vieraiden vauhtiin, eikä eroa huomannut lainkaan.

Estura vetäytyi puolustamaan ja pyrki iskemän nopeilla vastaiskuilla. JiiKoo ei löytänyt lääkkeitä muurin murtamiseen ja yritykset lähtivät liian kaukaa. Tasaisen kamppailun sinetöi JiiKoon lopulliseksi sijoitukseksi kuudennen. Joukkueista palkittiin JiiKoolta Jesse Taivalantti ja vierailta jo edellisessä keskinäisessä ottelussa loistanut Gabrielle Scotto.

Hyvän kevätkierroksen jälkeinen alamäki on ollut jyrkkä, mutta sarjapaikka oli jo varmistunut aikoja sitten. Viimeiseen otteluun JiiKoo lähtee taistelumielellä. Mukavampi kausi olisi kuitenkin päättää voittoon.

 

JiiKoolle jälleen tappio

JiiKoon tukala syksy sai jatkoa Lappeenrannassa, kun kotijoukkue FC Potkupallo voitti kamppailun 4 – 2. Yksi vaihtomies ei riittänyt helteisessä säässä, vaan Kisan pelaajat hyytyivät. Tappion myötä JiiKoo putosi sarjassa jo kuudenneksi.

Ottelun alkua hallitsi FC Potkupallo. Ennen avausjakson puoliväliä pallo löytyi juvalaisten verkosta jo kaksi kertaa. Tämän jälkeen peli tasoittui ja JiiKoo sai otetta peliin. Kuitenkin vähän ennen taukoa kotijoukkue siirtyi jo turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon.

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin taisteleva JiiKoo. Kavennus syntyi Santeri Mikkosen vaparista, jonka ohjasi maaliin lappeenrantalaisten puolustaja.  Jakson puolivälissä Martin Stamboliyski teki yhden kauden hienoimmista osumista. Peetu Vehviläisen keskitys tuli kuudentoista rajalle, josta Stamboliyski veti saksipotkulla pallon yläkulmaan.

JiiKoo hallitsi tapahtumia kentällä. Kun voimat alkoivat huveta pelaajilta, iski kotijoukkue vielä kerran. Loppulukemat 4 – 2 (3 – 0) sai juvalaisten päät painuksiin. Sarjan kakkospaikka karkasi jo kuuden pisteen päähän.

– Hyvä taistelu pojilta noin lämpimässä kelissä, kehui valmentaja Risto Paunonen omiensa esitystä..

Paunonen nosti esiin joukkueesta Stamboliyskin lisäksi Antti Tegelbergin ja Juuso Grotenfeltin vahvat otteet puolustuksessa. Myös maalivahti Sami Ikonen torjui hienosti, eikä voinut maaleille mitään.

JiiKoon tämän kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina klo 16.00. Vastaan tulee STPS/2. Ottelussa kerätään perinteisesti vapaaehtoinen kahvi/pääsymaksu, joka luovutetaan Vuoden Iskät ry:lle jaettavaksi juvalaisille lapsiperheille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *