JiiKoon E11-juniorit pronssille Kouvolan Ankkapurha turnauksessa

Harrastesarjan pelit pelattiin kahdessa neljän joukkueen alkulohkossa, joista voittajat etenivät loppuotteluun, ja kakkoset pronssiotteluun. Peliaika oli 2x15min/ottelu.

JiiKoon ensimmäinen vastustaja oli KoNa salamat Kotkasta. Lieneekö pitkä matkustaminen vaikuttanut poikien otteisiin, koska peli oli kieltämättä vähän laiskan oloista. Tämän KoNa käytti hyödyksi ja voitti ottelun 3-1. JiiKoon maalista vastasi Kaapo.

Toinen peli pelattiin Lahden FC Reipas raitaa vastaan. JiiKoo oli “unessa” edelleen, ja lukemat olivat ensimmäisen puolikkaan jälkeen Reippaan eduksi tylyt 3-0.
Sitten tapahtui kiri, jota harvoin näkee. JiiKoo kavensi ottelun 3-1 Kaapon toimesta, kun peliä oli pelaamatta kahdeksan minuuttia. Kaksi minuuttia myöhemmin Jonni pääsi tekemään lukemiksi 3-2. Tästä vastustajan peli sekosi täysin, ja painetta lyötiin entistä enemmän vastustajalle. Tämän seurauksena Reipas joutui rikkomaan, tuloksena vapaapotkut hyvältä etäisyydeltä. Elmeri näytti vapareiden mallia, pistäen molemmat sisään yläriman kautta! Näin ollen JiiKoo nousi riemukkaaseen 4-3 voittoon.

Viimeinen alkusarjan peli pelattiin Vantaan PK-35 mustaa vastaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, Jonnin tehdessä 1-0 maalin kuuden minuutin jälkeen. Seuraavaa maalia saatiin odotella toisen puolikkaan seitsemännelle minuutille asti, jolloin alkoi Kaapon näytös. Kolme maalia viiden minuutin aikana, ja JiiKoolle puhdas 4-0 voitto.
Näin ollen tie vei pronssipeliin.

Pronssiottelussa vastustaja oli toisen lohkon kakkonen FC Viikingit Helsingistä. JiiKoo aloitti maalinteon kolmen minuutin jälkeen Juuson noustua puolustajan paikalta, tuloksena hieno maali vasurilla aivan maalin oikeaan takanurkkaan. Viikingit kuittasivat tämän kuitenkin neljä minuuttia myöhemmin tasoittaen tilanteeksi 1-1. Kaapo onnistui jälleen maalinteossa pari minuuttia myöhemmin, ja tauolle mentiin JiiKoon 2-1 johdossa. Viikingit tulivat raivokkaasti toiselle puolikkaalle tasoitus mielessään. Puolustettiin antaumuksella koko joukkueen voimin, ja Santtu maalissa pelasti muutamilla oikea aikaisilla vastaantuloillaan loput. Kaapo päästi JiiKoon “piinasta” minuutti ennen pelin loppua tehden lukemiksi 3-1. Nämä jäivät myös loppunumeroiksi, ja samalla joukkueen pelaajat saivat ensimmäiset mitalinsa, ja vielä pytyn kotiin tuomisiksi!

Voitokkaassa joukkueessa pelasivat seuraavat urhot: Jonni Haikarainen (vasen hyökkääjä), Pauli Tolvanen (oikea keskikenttä), Elmeri Purhonen (oikea keskikenttä), Santtu Kosonen (maalivahti), Juuso Kauppinen (vasen puolustaja), Kaapo Kontra (oikea hyökkääjä), Arvi Vasara (keskikenttä), Martti Pesonen (vasen keskikenttä), Johan Kortekallio (oikea puolustaja), Otto Peräkorpi (keskikenttä) ja Hugo Hyppönen (keskikenttä/hyökkäys).

Vanhempien raati valitsi turnauksen tsemppari pelaajaksi Kaapo Kontran.

Oli todella mukava huomata miten joukkue kasvoi turnauksen edetessä. Nihkeän alun jälkeen sytyttiin pelaamaan ja taistelemaan joukkueena, ja pystyttiin kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi. Ja mikä tärkeintä, pelaajat olivat iloisia koko turnauksen ajan, näki että oli mukava pelata jalkapalloa. Monta kovaa “päänahkaa” otettiin, jopa niin kovia,että osa vastustajan valmentajista ja pelaajista eivät vaivautuneet edes kättelemään.
Joukkueelle tämän onnistumisen soi ihan täydestä sydämestä, joukkueelle joka on monesti pelannut niistä häntäpään sijoituksista.

Kiitos teille pojat, aivan LOISTAVA turnaus !!!
-Kimmo Kosonen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *