JiiKoon 06 joukkue hävisi kilpaturnauksen pronssipelin

Järvenpäässä pelattiin 7.1.2017 kilpaturnaus, jossa pelasi kahdeksan kovaa joukkuetta. Turnauksessa oli kaksi neljän joukkueen alkulohkoa, ja tämän menestyksen perusteella määräytyi sijoitusottelu. Peliaika oli 1x25min.

JiiKoon joukkueessa pelasivat: Elias Lottonen, Johan Kortekallio, Oskari Hänninen, Petteri Laakso, Veeti Vanhanen, Vilho Purhonen, Niko Martikainen, Jere Nurkka, Perttu Kosonen, Sisu Ukkonen, ja Kimarin veljespari Onni ja Okko.

Ensimmäisenä vastaan asteli HyPS Mustat Hyvinkäältä. JiiKoo aloitti pelinhallinnan heti aloitusvihellyksestä. Ensimmäiset maalit nähtiin Oskarin toimesta kuudennella peliminuutilla: ensin Petterin vedon ripari sisään ja puoliminuuttia myöhemmin varma viimeistely Onnin syötön jälkeen. Seuraava maalikimara odotti kymmenen minuutin pelin jälkeen, tällä kertaa Nikon toimesta. Jälleen Petteri hoiti esityön, ja Niko tökkäsi maalinedestä pallon verkkoon. Heti vastustajan aloituksen jälkeen tälle tuli jatkoa, pallonriiston jälkeen röyhkeä nousu vasentalaitaa, ja kova veto maalin oikeaan nurkkaan. Tämän jälkeen JiiKoon pojat hieman hölläsivät tahtia, mutta puolustivat edelleen antaumuksella. Perttu maalissa hoiti ne muutamat tilanteet mitä pääsi tulemaan. Onni kaunisteli kymmenen minuuttia ennen loppua läpiajon päätteeksi loppunumeroiksi JiiKoolle puhtaan 5-0 voiton.

Toinen alkusarjan ottelu pelattiin NuPS Nummelaa vastaan. Nyt olikin hieman toinen ääni kellossa, mitä ensimmäisessä pelissä. Joukkue lukeutuu ikäluokkansa ehdottomaan eliittiin Suomessa, tämän todistaa jo Helsinki cupin kolmassija viimekesältä. NuPS aloittikin maalinteon jo toisella minuutilla, pistäen kulmapotkuhässäkästä pallon maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin Onni pääsi karkaamaan oikealta ja näytti miten Savossa palloillaan, kova veto aivan maalin vasempaan nurkkaan, ja peli tasan! Tämä ilo ei kuitenkaan kestänyt kuin pari minuuttia vastustajan tehdessä jälleen kulmapotkusta maalin. Molempien joukkueiden kovasti yrittäessä nämä jäivät kuitenkin loppulukemiksi, ja NuPS vei voiton maalein 2-1

Viimeinen alkusarjan ottelu pelattiin isäntäseura JäPS vastaan. Tämä oli taas niin sanotusti JiiKoon peli, vaikka Perttu joutuikin muutaman kerran venymään melko näyttävästi pallon eteen. Maaliin asti se ei kuitenkaan mennyt, ja vastaavasti JiiKoo toimitti sen vastustajan verkkoon  kolme kertaa: Onni kolmen minuutin jälkeen Veetin syöttäessä, kaksi minuuttia myöhemmin Oskari kulmapotkusta, ja tästä pari minuuttia Oskari oli jälleen asialla. Pallonriiston jälkeen yksin läpi, ja komea maali vasempaan ylänurkkaan.

NuPS:n voittaessa kaikki ottelunsa JiiKoo oli lohkonsa toinen, ja pelasi sijoitusottelussa pronssipelin Espoon FC KasiYsi Red vastaan.

Peli oli hienokseltaan vastustajan hallinnassa, ja Perttu sai maalissa venyä useisiin torjuntoihin. Omat paikkansa oli JiiKoollakin, mutta maalitolppaa lähemmäksi ei palloa saatu. Vastustaja rankaisi kaksi kertaa peräkkäin 20minuutin kohdalla, ja vei pronssipelin lukemin 2-0. JiiKoolle näin ollen neljäs sija.

Pojat pelasivat loistavan turnauksen, ja laittoivat kampoihin aivan Suomen huippujoukkueille. Vähän tuuria enemmän ja pelit olisivat voineet päättyä aivan toisin. Tosin rehellisyyden nimissä on sanottava, että näissä kahdessa JiiKoon kärsimässä tappiossa vastustaja oli juuri senverran parempi, mitä lopputuloskin oli. JiiKoon pojille hieman enemmän kovuutta kaksintaistelu tilanteisiin, niin hyvä tulee.

Tämä oli varmaan pojille ja vanhemmillekin ikimuistoinen turnaus, jo pelkästään sen takia, että se oli viimeinen valmentaja Jarin Jäntin alaisuudessa. Nyt joukkueessa puhaltavatkin uudet tuulet, kukaan vaan ei vielä tiedä millaiset.

-Kimmo Kosonen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *